Romario zit diep in schulden en gaat weer voetballen

RIO DE JANEIRO, 14 aug. - De voormalige topvoetballer Romario (43) heeft zijn luxe appartement aan de kust van Brazilië moeten verkopen om uit de schulden te komen. Volgens een Braziliaans televisiestation bracht het penthouse ruim 3 miljoen euro op. De opbrengst werd door justitie gebruikt om schulden van Romario af te lossen. Romario komt de laatste maanden vooral in het nieuws vanwege zijn bezoeken aan de rechtbank. De voormalige speler van onder meer PSV moest onlangs voor de rechter verschijnen omdat hij geen alimentatie had betaald aan zijn eerste vrouw. Hij zat voor dat vergrijp ook bijna een dag in de gevangenis. Romario wordt daarnaast verdacht van illegale weddenschappen en hij moet waarschijnlijk ruim 600.000 euro betalen vanwege belastingontduiking. Om die reden hangt hem ook een gevangenisstraf van 3,5 jaar boven het hoofd.