Pas verschenen

L x B x H. Dichters in de Prinsentuin 2009. Kleine Uil, 94 blz. € 12,50

Bloemlezing met gedichten van alle deelnemende dichters op het Groningse poëziefestival.

Niets dan tranen. De mooiste verhalen over verdriet, afscheid en de dood. Contact, 224 blz. € 14,95

Fragmenten uit romans en verhalen van Nederlandstalige auteurs waaronder De vrouw met de parasol van A. Alberts, aangevuld met gedichten van L. H. Wiener en Nachoem M. Wijnberg.

Jan van den Broek: Voor God en mijn koning. Van Gorcum, Groninger Bronnenreeks 3, 328 blz. € 29,50

Het verslag van kolonel Francisco Verdugo over zijn jaren als legerleider en gouverneur namens Filips II in Stad en Lande van Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Lingen (1581-1595).

Bryan Burrough: Public Enemies. De opkomst van de FBI en de ondergang van John Dillinger (Public Enemies). Vert. Marion Drolsbach, Ton Heuvelmans, Robert Neugarten en Lucie Schaap, Lebowski, 694 blz. € 19,90

Onderzoeksjournalist Burrough over de strijd van de FBI tegen de misdaad die duurde van 1933 tot 1936. Nu verfilmd met Johnny Depp in de hoofdrol van gangster John Dillinger.

Denis Johnson: Sta stil (Nobody Move). Vert. Rogier van Kappel, Anthos, 196 blz. € 19,95

Zwarte satire op de misdaadroman van de Amerikaanse schrijver van de Vietnam-epos Tree of Smoke. Denis Johnson ‘brengt met dit bijzonder humoristische staaltje pulp de uit de hand gelopen pretenties van de ‘literaire thriller’ vakkundig om zeep en herinnert het genre aan zijn vulgaire basisingrediënten: schietend uitschot en tweedimensionale sloeries’ (Robert Gooijer in Boeken, 26.06.09).

Toby Litt: Ik ben de drummer van de band Okay (I Play the Drums in a Band Called Okay). Vert. Irving Pardoen, Anthos, 284 blz. € 19,95

Bundeling van herziene en nieuwe verhalen over een succesvolle fictieve band. Negende boek in Litts oeuvre-op-alfabet. ‘Dit boek is wat simpel, een beetje een tussendoortje, maar het is wel een vakantie in het hoofd van een wereldberoemde drummer. En het staat vol lekkere zinnetjes als ‘Truancy [spijbelen] was written all over her, misspelt.’ (Ellen de Bruin in Boeken, 11.04.08).

Nicholas Tchkotoua: Oneindig (Timeless). Vert. Lilian Schreuder, Prometheus, 232 blz. € 17,95

Autobiografische roman van de Georgische prins Nicholas Tchkotoua (1905-1984) over een ongelukkige liefde tussen de Georgische prins Shota d’Iberio en de Russische prinses Taya Rurikova, geschreven in 1949 en vorig jaar herontdekt. ‘Deze betoverende curiositeit, die zich afspeelt in de jaren negentig van de 19de eeuw, onthult iets van de ziel van een natie.’ (David Winner in Boeken, 19.09.08).