Overige films

* Over the Hedge (Tim Johnson & Karey Kirkpatrick, 2006, VS). In computeranimatiefilm van DreamWorks houden dieren als schildpadden, stinkdieren en wasberen met hun voorliefde voor fastfood en ander gemak de bewoners van een Amerikaanse voorstad een spiegel voor. Als zij ontwaken uit hun winterslaap merken ze dat het bos in hun wijk is veranderd. Met de stemmen van Bruce Willis, Garry Shandling, Steve Carell. SBS6, 19.00-20.30u.

Gladiator (Ridley Scott, 2000, Groot-Brittannië/VS). Historische spektakelfilm over het Romeinse Rijk, die behalve over talloze figuranten en gigantische sets ook nog eens beschikte over computer generated images. Russell Crowe is een onkreukbare, tot gladiator gedegradeerde generaal die het opneemt tegen de corrupte keizer Joaquin Phoenix.RTL5, 20.30-23.15u.

Confidences trop intimes (Patrice Leconte, 2004, Frankrijk). Mild Kammerspiel van de in melancholische liefdesverhalen gespecialiseerde regisseur van Le mari de la coiffeuse, Monsieur Hire en La fille sur le pont. Een in psychische nood verkerende Sandrine Bonnaire loopt per abuis naar binnen bij belastingconsulent Fabrice Luchini. Zij denkt een afspraak te hebben met haar psychoanalyticus. Hij laat het maar zo.Ned.2, 23.40-1.20.