Opening Night

Opening Night Amsterdam Opening Night van Toneelgroep Amsterdam en NTGent, is gebaseerd op een film van John Cassavetes. Tijdens toneelrepetities raakt hoofdrolspeelster Myrtle in crisis. Regisseur Ivo van Hove ensceneert het stuk met schijnbare rommeligheid in een kale ruimte, veel mensen en kleine handelingen op toneel, close-ups op grote schermen. Elsie de Brauw speelt rijk geschakeerd de gemoedstoestanden van de steractrice; gelaten, wanhopig giechelend, irritant aanstellerig, dan weer echt tragisch. 20-29 aug schouwburg. Inl: www.toneelgroepamsterdam.

Amsterdam Opening Night van Toneelgroep Amsterdam en NTGent, is gebaseerd op een film van John Cassavetes. Tijdens toneelrepetities raakt hoofdrolspeelster Myrtle in crisis. Regisseur Ivo van Hove ensceneert het stuk met schijnbare rommeligheid in een kale ruimte, veel mensen en kleine handelingen op toneel, close-ups op grote schermen. Elsie de Brauw speelt rijk geschakeerd de gemoedstoestanden van de steractrice; gelaten, wanhopig giechelend, irritant aanstellerig, dan weer echt tragisch. 20-29 aug schouwburg. Inl: www.toneelgroepamsterdam.