op nrcnext.nl

Dierenmishandeling

In China tatoeëren ze goudvissen. Een Chinees karakter, de naam van je lief of zomaar wat strepen geven je doorsnee goudvis net dat beetje extra. De ‘geluksvissen’ zijn al voor 10 yuan (een euro) in Chinese dierenwinkels te krijgen, en voor 50 yuan (ongeveer 5 euro) kun je een ‘custom made’ vis bestellen. De tatoeages worden met behulp van een laser in de vissenhuid gebrand.

Mammoet klonen

In de film Jurassic Park brengen wetenschappers 65 miljoen jaar geleden uitgestorven dinosauriërs weer tot leven. Dat leek vooralsnog in de werkelijkheid onmogelijk, want dinosaurussen zijn al te lang uitgestorven om nog onbeschadigd DNA van ze te vinden. Maar onlangs werd een mammoet gevonden die nog goed in ijs was geconserveerd. Japanse wetenschappers zijn inmiddels in staat om uit het DNA van een ingevroren dode muis een nieuwe muis te klonen. Als dit met een muis kan, waarom dan niet met de bevroren mammoet?

Cheney vindt oud-president Bush een slappeling

Voormalig president George W. Bush en zijn vicepresident Dick Cheney verschilden de laatste jaren steeds vaker van mening. Volgens Cheney nam Bush een te slappe houding aan tegenover landen als Iran en Noord-Korea, maar ook tegenover terrorismeverdachten. Cheney wil zijn frustraties over zijn oude baas verwerken in zijn memoires, die in het voorjaar van 2011 verschijnen.