Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Marien Schouten

Marien Schouten Amsterdam De tentoonstelling van Marien Schouten in Galerie Paul Andriesse roept het idee op van een bezoek aan Paaseiland. Op grote sokkels staan primitief ogende keramische beelden, die allemaal dezelfde kant op lijken te kijken. De vormen zijn abstract, gemaakt door met de blote hand in hompen klei te kneden, en uitgevoerd in Schoutens kenmerkende kleuren jade en oker. Toch kun je er ook een soort borstbeelden in herkennen, met een kop, nek en aanzet tot schouders. T/m 29 aug, Withoedenveem 8. Di t/m vr 11-18u, za 14-18u. Inl: www.galeries.nl/andriesse
Marien Schouten Amsterdam De tentoonstelling van Marien Schouten in Galerie Paul Andriesse roept het idee op van een bezoek aan Paaseiland. Op grote sokkels staan primitief ogende keramische beelden, die allemaal dezelfde kant op lijken te kijken. De vormen zijn abstract, gemaakt door met de blote hand in hompen klei te kneden, en uitgevoerd in Schoutens kenmerkende kleuren jade en oker. Toch kun je er ook een soort borstbeelden in herkennen, met een kop, nek en aanzet tot schouders. T/m 29 aug, Withoedenveem 8. Di t/m vr 11-18u, za 14-18u. Inl: www.galeries.nl/andriesse

Amsterdam

De tentoonstelling van Marien Schouten in Galerie Paul Andriesse roept het idee op van een bezoek aan Paaseiland. Op grote sokkels staan primitief ogende keramische beelden, die allemaal dezelfde kant op lijken te kijken. De vormen zijn abstract, gemaakt door met de blote hand in hompen klei te kneden, en uitgevoerd in Schoutens kenmerkende kleuren jade en oker. Toch kun je er ook een soort borstbeelden in herkennen, met een kop, nek en aanzet tot schouders.

T/m 29 aug, Withoedenveem 8. Di t/m vr 11-18u, za 14-18u. Inl: www.galeries.nl/andriesse