Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Margriet Luyten

Margriet Luyten Venlo Onder de titel Stervelingen toont Museum van Bommel van Dam drie fotoseries van kunstenaar Margriet Luyten. De dood loopt als een rode draad door alle foto’s heen. Zo fotografeerde Luyten voor de serie Ella in zachte gomdrukken het sterfbed van haar 95-jarige moeder Ella, en maakte ze voor de reeks Stervelingen portretten van hoogbejaarden. De meest recente serie Insomnia bestaat uit bewerkingen van negentiende-eeuwse en hedendaagse portretjes van gestorven kinderen. T/m 6 sept, Deken van Oppensingel 6. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.vanbommelvandam.nl
Margriet Luyten Venlo Onder de titel Stervelingen toont Museum van Bommel van Dam drie fotoseries van kunstenaar Margriet Luyten. De dood loopt als een rode draad door alle foto’s heen. Zo fotografeerde Luyten voor de serie Ella in zachte gomdrukken het sterfbed van haar 95-jarige moeder Ella, en maakte ze voor de reeks Stervelingen portretten van hoogbejaarden. De meest recente serie Insomnia bestaat uit bewerkingen van negentiende-eeuwse en hedendaagse portretjes van gestorven kinderen. T/m 6 sept, Deken van Oppensingel 6. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.vanbommelvandam.nl Luyten, Margriet

Venlo

Onder de titel Stervelingen toont Museum van Bommel van Dam drie fotoseries van kunstenaar Margriet Luyten. De dood loopt als een rode draad door alle foto’s heen. Zo fotografeerde Luyten voor de serie Ella in zachte gomdrukken het sterfbed van haar 95-jarige moeder Ella, en maakte ze voor de reeks Stervelingen portretten van hoogbejaarden. De meest recente serie Insomnia bestaat uit bewerkingen van negentiende-eeuwse en hedendaagse portretjes van gestorven kinderen.

T/m 6 sept, Deken van Oppensingel 6. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.vanbommelvandam.nl