Gitaarlegende Les Paul overleden

Uiterst rechts op deze foto uit 1977 staat gitaarlegende Les Paul. Hij overleed gisteren op 94-jarige leeftijd. Op de foto krijgt hij uit handen van onder anderen zangeres Dolly Parton en die andere gitaarbouwer, Freddie Fender, (tweede van rechts) een Grammy Award. Les Paul had enkele hits en ontwierp de - loodzware - Les Paul-gitaar, waarop onder anderen Hendrix speelde. Bluesgitarist B.B. King noemde Paul gisteren tegenover persbureau Reuters "de grondlegger van de moderne muziek". (Foto AP) FILE - In this Feb. 19, 1977 file photo, Les Paul, right, and Chet Atkins, left, are presented Grammies by Dolly Parton and Freddie Fender, second from right, at 19th annual Grammy Awards in Los Angeles. Paul, 94, the guitarist and inventor who changed the course of music with the electric guitar and multitrack recording and had a string of hits, died, Thursday, Aug. 13, 2009 in White Plains, N.Y., according to Gibson Guitar. (AP Photo/George Brich, file) AP

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Leo Fender

In het fotobijschrift over de overleden gitaarlegende Les Paul (pagina 3, 14 augustus) wordt Freddie Fender gitaarbouwer genoemd. Freddie Fender was gitarist; Leo Fender was een gitaarbouwer. Leo Fender overleed in 1991. Jimi Hendrix speelde meestal op een Fendergitaar. Maar Les Paul zag hem in 1956 auditie doen op een Les Paul Black Beauty.

Lees over de ontmoeting tussen Les Paul en Hendrix via nrcnext.nl/links