Contour videobiënnale

Contour videobiënnale Mechelen Sinds 2003 wordt in de historische binnenstad van Mechelen iedere twee jaar de videobiënnale Contour georganiseerd. Dit jaar worden op vergeten of goed verborgen plekken in de stad video’s getoond van bekende kunstenaars als Eija-Liisa Ahtila, Yael Bartana, Michaël Borremans en David Maljkovic. Onder de noemer Hidden In Remembrance Is The Silent Memory Of Our Future wordt gekeken naar de manier waarop geschiedenis geschreven wordt. 15 aug t/m 18 okt. Startpunt is het Cultuurcencentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5. Do t/m zo 13-20u. Inl: www.contour2009.be Contour 2009, videobiennale Mechelen. YAEL BARTANA Mary Koszmary, 2007 Single channel Super 16mm film transferred to video: colour, sound 10’ 50” - Courtesy Annet Gelink Gallery, Amsterdam and Foksal Gallery, Warsaw

Mechelen

Sinds 2003 wordt in de historische binnenstad van Mechelen iedere twee jaar de videobiënnale Contour georganiseerd. Dit jaar worden op vergeten of goed verborgen plekken in de stad video’s getoond van bekende kunstenaars als Eija-Liisa Ahtila, Yael Bartana, Michaël Borremans en David Maljkovic. Onder de noemer Hidden In Remembrance Is The Silent Memory Of Our Future wordt gekeken naar de manier waarop geschiedenis geschreven wordt.

15 aug t/m 18 okt. Startpunt is het Cultuurcencentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5. Do t/m zo 13-20u. Inl: www.contour2009.be