Circusact wil in Brabant blijven

Circusact wil in Brabant blijven Tilburg, 14 aug. Vijf minderjarige leden van het Ethiopische jeugdcircus Afrisinia oefenen in de tuin van hun Tilburg woongemeenschap. De elf overige leden van het circus wonen in het asielzoekerscentrum in het Brabantse Dongen. Dit centrum is per 1 augustus gesloten, de afbraak is inmiddels begonnen. De Ethiopiërs zijn overgeplaatst naar het Groningse Bellingwolde, maar ze weigeren te vertrekken. Ze willen in de buurt van hun groep blijven. Om te voorkomen dat er een precedent ontstaat over wie de plaatsing van asielzoekers bepaalt, heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers een kort geding aangespannen. Dit zal op volgende week vrijdag dienen in Breda. Foto Merlin Daleman Nederland, Tilburg, 14-08-09 Circus artiesten oefenen. Somige zijn asielzoekenden. © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin