Baas Blackstone 700 miljoen rijker

Washington, 14 aug. - De economische crisis was voor een aantal topmanagers in de Verenigde Staten geen belemmering om honderden miljoenen dollars rijker te worden, meldt Corporate Library, een organisatie die opkomt voor de rechten van aandeelhouders. De ranglijst van de Library wordt aangevoerd door Stephen Schwarzman, de topman van investeringsmaatschappij Blackstone, die in 2008 een kleine 700 miljoen dollar rijker werd. Tweede is Lawrence Ellison van de Oracle Group (543 miljoen dollar) en derde Ray Irani van Occidental Petroleum (222 miljoen). In de top-10 zijn energiemaatschappijen sterk vertegenwoordigd. De Corporate Library vindt dat de hoge beloningen niet in verhouding staan tot de geleverde prestaties, want de waarde van de ondernemingen is flink gedaald.