Ambulance is weg kwijt

Het is nog onduidelijk waarom een ambulance gisteren tevergeefs zocht naar een adres in het Gelderse Putten. Dat meldde een woordvoerder van Connexxion Ambulancezorg vrijdag. Ambulancezorg Nederland noemt het gebruikte navigatiesysteem „niet onfeilbaar”.

’s Ochtends kon een ambulance van het bedrijf de Kraakweg in Putten niet vinden. De ambulance reageerde op een onwelwording. Het ambulancepersoneel vroeg zelfs voorbijgangers de juiste weg. Ook de politie kon het adres niet vinden. De ambulance was uiteindelijk vier minuten later ter plekke dan de wettelijk aanrijtijd toestaat. Een 60-jarige Puttenaar overleed aan een hartstilstand.

De ambulance was voorzien van een navigatiesysteem dat gebruikmaakt van gemeentelijke informatie. Het systeem wordt eens in de twee tot drie maanden geactualiseerd. Kaartgegevens worden digitaal ingevoerd in een systeem waarvan de ambulances en de meldkamer gebruik maken.

Een onderzoek moet uitwijzen waarom het systeem het adres niet kon vinden, aldus een woordvoerder van Connexxion Ambulancezorg. Connexxion verzorgt sinds vorig jaar het ambulancevervoer in het noorden en oosten van Gelderland. (ANP)