4 reden om uit te gaan

1 yogaweekend

Casa Di Yoga

Zandvoort: bij strandtent Azzurro. Za & zo. www.casadiyoga.nl

Casa Di Yoga organiseert op een rustige plek op het strand een yogaweekend. Deelnemers slapen in een tipitent op het strand. Tussen de yogalessen door kun je jezelf laten masseren, wandelen of gewoon relaxen.

2 Film & Muziek

Veluwe Highlands

Ede (CineMec): 15 t/m 19 aug, 21.30u. Apeldoorn (Bosweide Park Berg & Bos): 22 t/m 26 aug, 21.00u. www.openluchtfilmfestival.nl

Festival op twee locaties met films en muziekoptredens. In Ede zijn de films binnen te zien, in de nieuwe zaal CineMec XL. In Apeldoorn worden de films buiten vertoond in Park Berg & Bos. Zaterdag in Ede: The Taking of Pelham 1 2 3 (première).

3 Jazzfestival

25e editie Jazz Festival Delft

Delft: diverse locaties. Vrij t/m zo. Gratis. www.jazzfestivaldelft.nl

Optredens van onder meer Benjamin Herman 4tet, Hans Dulfer, Yuri Honing Wired Paradise, Dewi, Sensuàl, State op Monc, Rebekka Thenu, GMB, The Soul Snatchers, Azure en dj Branko. Verder o.a. een Junior Jazz Festival.

4 Strandfestival

Droomfestival

Amsterdam Blijburg. Za 12.00- 03.00u, zo 12.00-01.00u. Entree: 7 euro tot 17.00u, daarna 11 euro. Passe-partout: 18 euro. www.blijburg.nl

Groot feest aan het strand met troubadours, verhalenvertellers, een ‘post-hippiemarkt’, sprookjesfiguren, kunst en live muziek van o.a. Loonaloop, The Egg, dj Steven de Peven en The Phantom Four ft. Rude Boy.