vandaag

In het nieuws:

De driepuntsgordel viert zijn vijftigjarig bestaan. De verplichte autogordel die op drie punten bevestigd moet worden zou volgens het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie vijftien verkeersdoden per jaar schelen. De gordel is ontwikkeld door de Zweed Nils Bohlin.

Internationale dag van de linkshandigen. Deze dag wordt gevierd sinds 1992 om de rechtshandig ingestelde wereld bewust te maken van de problemen waar linkshandigen tegenaan lopen.

Rechtszaak tegen ‘Jack de Knipper’, de 22-jarige man uit Zeist knipte liftkabels door in verschillende flatgebouwen. Niemand raakte gewond.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt de cijfers bekend van de economische groei en banen in het tweede kwartaal van 2009. Ook worden de cijfers van de omzet van de detailhandel en de internationale handel in de maand juni gepubliceerd.

Testrit van de Nuna 5 op het circuit van Zandvoort ter voorbereiding van de race in Australië.