Plat en chaotisch, maar helaas niet slecht genoeg

G.I. Joe. The Rise of Cobra

Regie: Stephen Sommers. Met: Channing Tatum. * *

De makers van G.I. Joe vestigden veel negatieve aandacht op hun film door te weigeren die voor de première aan de Amerikaanse pers te laten zien. Dat schept verwachtingen: zou de film zo slecht zijn dat het weer goed wordt? Helaas, G.I. Joe is gewoon een actieblockbuster zoals zovele, hooguit nog net iets platter en chaotischer dan de concurrentie.

De G.I. Joe’s vormen een geheime elite-eenheid van het Amerikaanse leger. Zij nemen het op tegen een wapenhandelaar die dodelijke nanotechnologie heeft ontwikkeld. Opmerkelijk genoeg, en ongetwijfeld met oog op de mondiale markt, bestaat de eenheid niet alleen uit Amerikanen, maar uit mensen met verschillende nationaliteiten. Er zit zelfs een Noord-Afrikaan bij.

Zonder recensies (maar met een aardige buzz op internet) was G.I. Joe in de VS in het eerste weekend goed voor 56 miljoen dollar.

Peter de Bruijn