Palyama naar derde ronde WK badminton

HYDERABAD. Dicky Palyama heeft zich gisteren geplaatst voor de achtste finales van de wereldkampioenschappen badminton. In de Indiase plaats Hyderabad bleek de Nederlander te sterk voor de Zweed Henri Hurskainen: 21-15 en 21-14. Palyama stuit in de volgende ronde op de regerend olympisch kampioen, Lin Dan uit China. De Aziaat won zijn eerste twee partijen op de WK eenvoudig. Yao Jie en Judith Meulendijks werden gisteren uitgeschakeld. Nationaal kampioene Yao Jie moest met 21-17, 19-21 en 19-21 buigen voor de als dertiende geplaatste Pui Yin Yip uit Hongkong. In de beslissende game kwam Yao Jie terug van een achterstand van 16-18. De partij ging tot 19-19 gelijk op, maar Pui Yin Yip maakte het met 21-19 af. Meulendijks begon ook goed door de eerste game met 21-11 te winnen, maar daarna nam Ponsana het initiatief over. Ze besliste de partij met 21-16 en 21-11 in haar voordeel.