Overige films

Ella Enchanted (Tommy O’Haver, 2004, VS/Ierland/Engeland). Anachronistisch sprookje in semimiddeleeuws decor biedt veel meisjesvermaak. Anne Hathaway dient, op last van een fee, iedereen te gehoorzamen die haar iets gebiedt. Dat wordt lastig als ze een vervelende stiefmoeder en twee vervelende stiefzusters krijgt. Net5, 20.30-22.30u.

The English Patient (Anthony Minghella, 1997, VS). Met negen Oscars bekroonde verfilming van roman van Michael Ondaatje werd een semi-intellectueel verhaal over grensoverschrijdende liefde. De ernstig verbrande patiënt Ralph Fiennes, over wie verpleegster Juliette Binoche zich ontfermt in een zwaar gehavend klooster in Italië in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, herinnert zich stukje bij beetje zijn buitenechtelijke liefde met Kristin Scott Thomas tijdens een vooroorlogse expeditie in Noord-Afrika. RTL8, 20.30-23.25u.

Point of No Return / The Assassin (John Badham, 1993, VS). Hollywoodkloon van Nikita (Luc Besson, 1990) volgt het origineel op de voet. Bridget Fonda vervangt Anne Parrillaud als ter dood veroordeelde die door een geheime overheidsorganisatie wordt gedrild tot beroepskiller. Harvey Keitel schittert als bebrilde boekhouder die lastige lijken opruimt. Veronica, 22.25-0.30u.