op nrcnext.nl

Amen op je iPhone

Er is een nieuwe applicatie voor de iPhone, dit keer voor de katholieke gebruikers: een digitale rozenkrans. Via de toepassing Gebed kun je zo’n dertig katholieke gebeden op je schermpje tevoorschijn halen. Een andere nieuwe applicatie is de RunPee. Dit snufje berekent wat de beste tijd is om naar de wc te gaan tijdens een film, zonder een spannende plotwending te missen.

Vogelvrij

Toen Roberto Saviano in 2006 zijn boek Gomorra publiceerde, was hij trots. Nu haat hij het boek. „Als man heb ik spijt van het boek, maar als schrijver niet”, vertelt Saviano. Gomorra gaat over de Napolitaanse maffia. Saviano kan, sinds het boek uit is, nooit lang op een plaats blijven wonen. Ook wordt hij omringd door bodyguards.

Politiek op Lowlands

Bij Llowgenda, het politieke laboratorium van Lowlands, kun je je uitgesproken mening kwijt. Llowgenda bestaat uit een dagelijkse serie debatten. Onder anderen Ahmed Marcouch, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, acteur Waldemar Torenstra en nrc.next-chef Titia Ketelaar gaan de discussie aan met bezoekers. De resultaten van de debatten zullen na het festival worden samengevat in een lijst met voorstellen die vervolgens als burgerinitiatief in Den Haag wordt aangeboden.