Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Film van de dag

Kurt Russell heeft overtuigende argumenten om hem z’n zin te geven Escape From New York (1981) Pers: Harry Dean Stanton, Kurt Russell Dir: John Carpenter Ref: ESC005BH Photo Credit: [ Avco Embassy / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Kurt Russell heeft overtuigende argumenten om hem z’n zin te geven Escape From New York (1981) Pers: Harry Dean Stanton, Kurt Russell Dir: John Carpenter Ref: ESC005BH Photo Credit: [ Avco Embassy / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk;Avco Embassy;The Kobal Collection

Escape from New York. Subversieve actiefilm veronderstelt dat het eiland Manhattan anno 1997 gebruikt wordt als reusachtige gevangenis voor miljoenen criminelen. In dit voorgeborchte van de hel stort president Donald Pleasance neer. De net gevangen genomen Snake Plisskin (Kurt Russell) moet de president gaan redden. Hoewel de film elementen verenigt uit de actie- en sciencefictionfilm is hij vooral een moderne western, met Kurt Russell als stoïcijnse en anarchistische outlaw, met de karakteristieke declamatie van Clint Eastwood. (John Carpenter, 1981, VS), RTL7, 22.30-0.20u.

André Waardenburg