Droog en zon

De komende dagen blijft het overwegend droog en is er meer ruimte voor zon. Zaterdag wordt het op veel plaatsen zomers warm, zondag en maandag iets minder. Vanaf dinsdag volgen nog meer droge, zomerse dagen.

Komende nacht is het onder een rug van hoge druk rustig en meest droog met lokaal mistbanken of wat nevel. Het koelt af naar 11 tot 14 graden.

Morgen kan in het noorden een enkele bui vallen, elders blijft het droog met een afwisseling van zon en stapelwolken en later op de dag wat sluierbewolking. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, het wordt 20 tot 23 graden.

Zaterdag is het vrij zonnig. Met een naar matig tot krachtig toenemende zuidwestenwind wordt warme lucht aangevoerd en loopt het kwik op naar 22 graden op de Wadden tot 28 graden in Limburg. Er worden overdag geen onweersbuien verwacht. In de nacht naar zaterdag passeert een zwak koufront met een enkele bui.

Zondag en maandag wordt het achter het koufront met een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind minder warm met maxima van 21 graden. Het is dan wisselend bewolkt, maar op een enkele bui na blijft het droog.

Vanaf dinsdag draait de wind naar zuidwest en volgt tot het eind van de week een aantal zomerse dagen. Tegen het weekeinde neemt de kans op onweer toe.