Contactpersonen GPD via systeemlek op internet gezet

Den Haag. De contactpersonen van de GPD, de persdienst voor regionale kranten, zijn door een systeemlek op internet terechtgekomen. Dat bevestigde een woordvoerder van de GPD gisteren. De mobiele nummers van een groot aantal bekende Nederlanders, advocaten en politici, onder wie Balkenende, Wouter Bos, Jeroen Pauw en Geert Wilders, zijn via internet te bekijken. De GPD werd volgens de woordvoerder afgelopen dinsdag door informaticasite Tweakers.net geattendeerd op het lek. De database is intussen niet meer bereikbaar. ”Maar het geheugen van Google schoon je niet zomaar op”, legt de woordvoerder uit. Hij noemt de kwestie ”heel vervelend” en zegt dat de organisatie het probleem zo snel mogelijk probeert te verhelpen. ”Er is geen kwade opzet in het spel”, aldus de woordvoerder.