Clijsters en Nadal zetten zegereeks voort bij rentree

Rotterdam, 13 aug. - Kim Clijsters heeft zich gisteren voor de achtste finales van het toernooi in Cincinnati geplaatst. De voormalig nummer één van de wereld versloeg in de tweede ronde de Zwitserse Patty Schnyder met 6-2 en 7-5. Clijsters (26) maakt in Cincinnati haar rentree in het profcircuit na een afwezigheid van twee jaar. Na een zege op Marion Bartoli, de nummer dertien van de wereld, was de Vlaamse ook te sterk voor de nummer twintig. Nu komt Kimmeke uit tegen de als zesde geplaatste Svetlana Koeznetsova. Spanjaard Rafael Nadal behaalde gisteren bij zijn rentree een overwinning op landgenoot David Ferrer in Montreal. Nadal werd niet op de proef gesteld, want Ferrer gaf al in de eerste set op met een knieblessure bij een achterstand van 4-3. In de derde ronde treft Rafa de Duitser Philipp Petzscher. Thiemo de Bakker plaatste zich gisteren voor de kwartfinales van het challengertoernooi in Vido. De nummer 207 van de wereld was in twee sets te sterk voor de Spanjaard Pablo Santos: 6-4 en 6-2.