Bikinibar op eerste kunstroute Artzuid

Bikinibar op eerste kunstroute Artzuid Amsterdam, 13 aug. De Bikinibar (2006) van Joep van Lieshout is volgens de kunstenaar „het enige vrouwelijke lichaam dat je zonder toestemming kunt binnengaan”. Het werk met afgehakte ledematen (buiten beeld) , gemaakt als een rustplaats voor ouderen, is onderdeel van de eerste sculptuurroute Artzuid in Amsterdam. Langs de Apollolaan en de Minervalaan staan ruim dertig beelden van kunstenaars, waaronder Rodin en Zadkine. Het initiatief voor de route, getiteld ‘Berlage in beeld’ naar de architect van Plan Zuid, is van een bewonersstichting onder leiding van Cintha van Heeswijck-Veeger. De expositie duurt van 16 augustus tot 26 oktober; de beelden zijn nu al te bezichtigen. Foto WFA WFA05:BERLAGE IN BEELD:AMSTERDAM;07AUG2009- Op de Apollo en de Minervalaan zijn in totaal 36 sculpturen geplaatst die tezamen de kunstroute "Berlage in beeld''. De kunstroute wordt volgende week officieel geopend, maar alle beelden staan er al. Op de Apollolaan kijkt een vrouw naar binnen bij het beeld Bikinibar van Joep van Lieshout. Binnen staan bankjes waar je een biertje zou kunnen drinken. WFA/wc/str. Evert Elzinga WFA