Amsterdam moet af van steigerdoeken

Amsterdam. De reusachtige reclames voor merken als Bacardi Breezer, broeken van Diesel en het computerspel Killzone 2 aan steigers, zou Amsterdam haar felbegeerde plaats op de Unesco-lijst kunnen kosten. Dat zeggen de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad en de Werkgroep Buitenreclame d`Oude Stadt. De 17de eeuwse grachtengordel staat op het punt genomineerd te worden als Unesco-erfgoed. Adviseurs van werelderfgoedorganisatie hebben laten weten ”geschokt te zijn door de megareclame en video-installaties” aan de gevels. Els Iping (PvdA), als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Centrum verantwoordelijk voor de steigerreclame, stelt dat de reclame noodzakelijk is om extra inkomsten te genereren. Volgens de Unesco-richtlijnen is aantasting van de historische stad niet toegestaan.