Zeker acht doden bij bomaanslagen op Iraakse hoofdstad

bagdad. Ten minste acht mensen zijn om het leven gekomen en bijna dertig gewond geraakt als gevolg van vier nieuwe bomaanslagen op voornamelijk sji`itische wijken in Bagdad. Dat hebben Iraakse bronnen gisteren gezegd. Een met explosieven geladen auto en twee andere bommen ontploften bijna gelijktijdig in de wijk Amin al-Thaniyah in Oost-Bagdad. Er vielen ten minste acht doden en 22 gewonden, aldus bronnen bij de politie en ziekenhuizen. Ongeveer twintig minuten later volgde in dezelfde wijk op ongeveer negenhonderd meter afstand nog een explosie. Daarbij raakten minstens vijf mensen gewond. De aanslagen volgen op het geweld van vrijdag en maandag, waarbij in Bagdad en de noordelijke stad Mosul tientallen mensen de dood vonden. In de laatste vijf dagen is het aantal doden gestegen tot minstens 115. De geweldsgolf is de hevigste sinds de Amerikaanse troepen zich eind juni uit de stedelijke gebieden terugtrokken. Het geweld ondermijnt het vertrouwen in de door de Verenigde Staten gesteunde regering.