Vermisten Taiwan blijken in leven

Vermisten Taiwan blijken in leven CHISHAN, 12 aug. Militairen en politiemensen hadden gisteren de handen vol om te verhinderen dat Taiwanese evacués eigenhandig een plaats in een helikopter zouden bemachtigen. De evacués behoren tot 700 inwoners van twee door modderstromen bedolven dorpen die sinds afgelopen weekeinde vermist werden. Gisteren bleek dat zij het afgelopen weekeinde tijdig naar een hoger gelegen gebied waren gevlucht toen hun dorpen door modderstromen werden weggevaagd. Reddingswerkers in Taiwan zijn nog volop bezig met de zoektocht naar overlevenden van de aardverschuivingen die ontstonden toen de tyfoon Morakot het eiland teisterde met hevige regenval. Het officiële dodental staat momenteel op 62, maar de autoriteiten vrezen dat dat nog zal oplopen. Morakot maakte ook slachtoffers in Japan en op de Filippijnen. Foto Reuters Police officers and servicemen stop people while they try to take a helicopter back to their home towns which are affected by mudslides at Chishan evacuation centre in Kaohsiung county, southern Taiwan August 11, 2009. Helicopters dropped rescuers into a village in southern Taiwan on Tuesday to search for victims of a mudslide that may have buried up to 600 people after the typhoon hit the island, officials said. REUTERS/Pichi Chuang (TAIWAN DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) REUTERS