Trainen voor WK op Lake Banook

Trainen voor WK op Lake Banook Dartmouth, 12 aug. Een Spaanse kanovaarder bij zijn training op Lake Banook in het Canadese Dartmouth, waar vanaf vandaag tot en met zondag de wereldkampioenschappen vlakwater worden gehouden. Sporters uit 75 landen strijden in kano’s en kajaks tegen elkaar over 500 en 1.000 meter. De Nederlandse deelnemers, onder leiding van coach Irene Pepinghege, zijn Robin Koenders en Ruud van den Berg en bij de vrouwen Eef de Groot, Femke Roos en Rowdy van Eerde. Foto AP A canoe paddler from Spain trains for the 2009 ICF Canoe Sprint World Championships on Lake Banook in Dartmouth, Nova Scotia, on Tuesday, Aug. 11, 2009. Athletes from 75 countries are racing in the four-day event which features both canoes and kayaks. (AP Photo/The Canadian Press, Andrew Vaughan) AP