Schurende menselijkheid en uitzonderlijke warmte

cd klassiek * * * * *

Recital at Ravinia

L. Hunt-Lieberson (mezzo), P. Serkin (piano)

In de zomer van 2004, twee jaar voor ze overleed, gaf mezzosopraan Lorraine Hunt-Lieberson een recital op het Ravinia Music Festival. Een ongewoon recital, omdat ze extreem fijnzinnig wordt begeleid door pianist Peter Serkin, maar zeker ook omdat de gekozen liederen over de liefde niet alleen 19de-eeuws repertoire bevatten maar ook opera-aria’s van Händel (op piano begeleid), weinig bekende Mozart en ‘toegiftrepertoire’ als de spiritual Deep River. Alleen al de schurende menselijkheid van de eerste drie liederen van Brahms maken de cd onmisbaar. De warmte van Hunt-Liebersons stem is hoogst uitzonderlijk, en maakt ook de stukken uit Händels cantate La Lucrezia tot een hoogtepunt. Het pianospel van Serkin in Debussy’s Trois Chansons de Bilitis en de manier waarop zijn spel met Liebersons subtiliteiten samenvloeit, is voor het leven bedervend zo evocatief. Wie tot dan toe onbewogen bleef, breekt vermoedelijk alsnog bij Mozarts Abendempfindung an Laura.

Mischa Spel

    • Mischa Spel