Schumacher komt terug van rentree in Formule 1

Michael Schumacher ziet af van een rentree in de Formule 1. De Duitse zevenvoudig wereldkampioen heeft nog te veel last van een nekblessure die hij begin dit jaar bij een motorongeluk opliep.

Dat meldde hij gisteren op zijn website, onder het kopje Michael sagt F1-Comeback ab. Schumacher stelde gisteravond Ferrari-baas Luca Di Montezemolo en renstalteambaas Stefano Domenicali op de hoogte van zijn beslissing. De nekspieren worden tijdens Formule 1-races door G-krachten zwaar op de proef gesteld. Schumacher nam het besluit na een laatste medische test, maandagmiddag.

De veertigjarige oud-coureur die in het najaar van 2006 stopte met racen zou vanaf de Grote Prijs van Europa, op zondag 23 augustus in Valencia, terugkeren in de Formule 1, bij Ferrari als vervanger van Felipe Massa. De Braziliaan raakte vorige maand gewond tijdens de kwalificatietraining voor de GP van Hongarije. Schumacher zou zijn plaats tijdelijk innemen. Die rol is nu weggelegd voor de Italiaan Luca Badoer, testcoureur bij Ferrari.

Het nieuws over de terugkeer van Schumacher leidde tot een stijging van de kaartverkoop voor de komende races. In Valencia compenseerde de rentree enigszins de afwezigheid van de Spaanse coureur Fernando Alonso. Zijn team mag één race niet meedoen, omdat in de vorige race, in Boedapest, een wiel van de wagen van Alonso losraakte en daarmee de veiligheidsregels werden overtreden.