Politie gaat uit van één dader bij moord eigenares van crèche

Amsterdam. De Amsterdamse politie gaat er op basis van getuigenverklaringen van uit dat de 32-jarige eigenares van een kinderdagverblijf in Amsterdam-West maandagavond is doodgestoken door één man. De moord op de eigenares van het kinderdagverblijf heeft gezorgd voor veel beroering in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. De hele dag stonden ouders buiten bij de vestiging van kinderdagverblijf Moeders Schoot, waar groepleidsters en andere personeelsleden bijeen waren. De crèche was gisteren dicht en blijft ook de rest van de week gesloten. Het slachtoffer sloot het kinderdagverblijf maandag rond 18.40 uur af en liep naar haar auto op de parkeerplaats. Daar werd ze met een mes aangevallen door een man die daarop wegrende. Een getuige vertelde dat de man - van Turkse of Marokkaanse komaf - iets in zijn hand had en een klap leek uit te delen. De verdachte was gisteravond nog voortvluchtig. De 32-jarige vrouw van Turkse komaf overleed korte tijd later in het ziekenhuis.