Overige films

A Good Woman (Mike Barker, 2004, Spanje/Italië/Engeland). Verfilming van Oscar Wilde’s Lady Windermere’s Fan uit 1892 maakt van Mrs. Erlynne (Helen Hunt) en Lady Windermere (Scarlett Johansson) Amerikanen die overwinteren aan de Italiaanse Amalfikust ergens in de jaren dertig. De plot, waarin Erlynne achter de man van Lady Windermere aangaat, wordt voortgestuwd door met verve roddelende aristocraten en draait om manipulaties, misverstanden en – uiteindelijk – vertrouwen. Net5, 20.30-22.15u.

Uptown Girls (Boaz Yakin, 2003, VS). Kinderkomedie afficheert zichzelf als modern sprookje over de avonturen van ‘prinses’ Molly Gunn (Brittany Murphy), die uit haar kasteel – een luxe etage in New York – wordt gegooid en echt moet gaan werken voor haar geld. Ze wordt de oppas van Ray, een achtjarig, vroegwijs meisje. RTL5, 20.30-22.15u.

The Next Best Thing (John Schlesinger, 2000, VS). Na My Best Friends Wedding mag Rupert Everett andermaal gestalte geven aan een heteroseksuele homofantasie: knap, gevat, succesvol en onvoorwaardelijk trouw aan zijn beste vriendin (Madonna). De film begint als romantische komedie waarin zij per ongeluk een kind krijgen, en eindigt als melodrama waarin zij bij de rechter om dat kind vechten. BBC1, 1.05-2.45u.