Opklaringen

Langdurig zomers weer zit er niet in voor de komende dagen, maar het gaat er wel iets vriendelijker uitzien. Het blijft voorlopig een komen en gaan van storingen die vanaf de oceaan over ons land trekken, maar tussendoor weet af en toe wat hoge druk ons land te bereiken, waardoor regengebieden flink worden afgezwakt.

Vanavond trekt de storing, die vandaag overdag over het land lag, zich terug in zuidelijke richting en vanuit het noorden volgen opklaringen. Op de meeste plekken is het droog, maar af en toe spettert het nog in het uiterste zuiden van het land. Het wordt niet kouder dan een graad of 13 landinwaarts tot 15, 16 graden langs de kust.

Tegen de ochtend trekt het regengebied nog over Zuid-Nederland, met bewolking en af en toe regen. Ten noorden van de grote rivieren is het droog met regelmatig zon. In de loop van de middag verdwijnt het gebied met regen en bewolking definitief naar het zuiden en kunnen ook de zuidelijke provincies zich opmaken voor brede opklaringen. De wind waait zwak tot matig vanuit het west-noordwesten en met 20 tot 21 graden is het warmer.

Vrijdag is het droog, maar met veel bewolking. Zaterdag zal het met gemiddeld 25 graden en regelmatig zon warmer zijn. In de nacht maken (onweers)buien een einde aan de warmte en zondag verloopt buiig, met 20 graden.