op nrcnext.nl

Carrière maken in China

Steeds meer vers afgestudeerde Amerikanen zoeken hun heil in Peking en Shanghai, schrijft de New York Times. Aangetrokken door de nog steeds groeiende Chinese economie steken deze arbeidsmigranten de Stille Oceaan over, in de hoop een betere toekomst te vinden dan thuis. Volgens de Amerikaanse krant zijn universitair geschoolde Amerikanen in trek bij Chinese werkgevers omdat ze in tegenstelling tot Chinese werknemers eigen initiatief nemen en de westerse afzetmarkten beter begrijpen.

Kandidaten gezocht

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is hard op zoek naar kandidaten voor de mensenrechtentulp, de mensenrechtenprijs van de Nederlandse regering. Minister Verhagen roept iedereen op om voor 23 augustus mensenrechtenactivisten te kandideren. Lees online welke voorwaarden aan de kandidatuur verbonden zijn.

Voetballers op de vuist

In Uruguay is een voetbalwedstrijd tussen het Argentijnse elftal Newell’s Oldboys en Atletivo Penarol volledig uit de hand gelopen. De wedstrijd was bedoeld als vriendschappelijk oefenduel, maar daar kwam weinig van terecht. Een overtreding bij een kopduel was aanleiding voor de vechtpartij. De scheidsrechter staakte vervolgens de wedstrijd. Bekijk het filmpje van de veldslag online.