Medeplichtige van ontsnapten opgepakt

BRUSSEL. De vrouw die drie gedetineerden uit Brugge hielp ontsnappen, Lesley D., is gisteren opgepakt. Dat heeft het parket van Brugge bekendgemaakt. D. werd gezocht omdat zij medeplichtig zou zijn aan de ontsnapping van de gedetineerden uit de gevangenis van Brugge op 23 juli. Zij en een handlanger huurden onder een valse naam de vluchthelikopter voor de gedetineerden en dwongen de piloot naar de gevangenis te vliegen. De politie kon D. traceren doordat ze haar gsm had gebruikt. De agenten deden maandag een inval in een huis in de buurt, maar dat bleek de verkeerde woning. Dankzij een tip van een wijkagent volgde dinsdag een inval in het juiste appartement. De vrouw riskeert twintig à dertig jaar cel, vooral voor de gijzeling van de helikopterpiloot.