Lichtbakken en extra jagers tegen vossen

Vlieland. Staatsbosbeheer zet extra jagers en lichtbakken in om de vossen op Vlieland af te schieten. Het is al ruim twee weken geleden dat de jagers voor het laatst een vos hebben gedood. ”En we denken dat er nog een onbekend groot aantal vossen op het eiland is”, zegt een woordvoerder van Staatsbosbeheer. Vorige maand werden voor het eerst in de geschiedenis op Vlieland vossen gesignaleerd. Het is volgens Staatsbosbeheer vrijwel zeker dat de vossen op illegale wijze op het eiland zijn terechtgekomen. Een politieonderzoek loopt nog. Volgens de woordvoerder is het uitzonderlijk dat bij de vossenjacht gebruik wordt gemaakt van lichtbakken. ”Lichtbakken veroorzaken een verstoring van de natuur.” Het licht helpt de jagers om de vossen tijdens de nachtjacht te zien.