Kamervragen over aantal dierproeven

Den Haag. GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) willen opheldering van het kabinet over de belofte om het aantal dierproeven terug te dringen. De twee oppositiepartijen in de Tweede Kamer maken zich zorgen, omdat er signalen zijn dat nauwelijks wordt overgestapt op alternatieven voor dierproeven. Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) wil dat de resultaten van dierproeven openbaar worden gemaakt. Esther Ouwehand (PvdA) wil van minister Klink een analyse van eventuele knelpunten om van dierproeven over te stappen op alternatieve testmethoden. Klink heeft volgens zijn woordvoerder al eerder aangegeven dat de oprichting van een nationaal kenniscentrum alternatief voor dierproeven langer duurt. Deze staat nu gepland voor 31 juli 2010 in plaats van 1 januari.