Huisarrest van Suu Kyi verlengd

Voor de Birmese ambassade in Londen wordt geprotesteerd tegen de veroordeling van oppositieleider Aung San Suu Kyi (64) tot nog eens achttien maanden huisarrest. De Nobelprijswinnaar heeft volgens de junta in mei haar huisarrest geschonden door een Amerikaan binnen te laten. Suu Kyi heeft in de afgelopen twintig jaar veertien jaar vastgezeten, veelal in haar huis. De verlenging van haar straf is internationaal veroordeeld als poging van de junta om haar uit te schakelen voor de verkiezingen van 2010. Zij w A protester uses a poster as a megaphone, during a demonstration outside the Myanmar Embassy in London, Tuesday Aug. 11, 2009, to protest against the 18-month house arrest verdict against Aung San Suu Kyi, head of Myanmar's National League for Democracy. Aung San Suu Kyi, Myanmar's 64-year-old Nobel Peace Prize laureate has already been in detention for 14 of the last 20 years. (AP Photo/Sang Tan) AP