Handlanger van fraudeur Madoff bekent schuld

New York, 12 aug. - De rechterhand van megafraudeur Bernard Madoff, de 52-jarige Frank DiPascali, heeft gisteren voor de rechtbank in New York schuld bekend aan onder meer valsheid in geschrifte en witwassen. DiPascali werkte 33 jaar voor de investeringsmaatschappij van Bernard Madoff, die zelf tot 150 jaar cel werd veroordeeld. Met een piramidespel lichtte Madoff tal van beleggers op voor een bedrag van in totaal 65 miljard dollar. Madoff heeft altijd gezegd alleen verantwoordelijk te zijn voor de oplichting. DiPascali is bereid mee te werken aan verder onderzoek. De strafmaat wordt naar verwachting pas volgend jaar bepaald. DiPascali kan maximaal 125 jaar cel krijgen. Volgens waarnemers zijn de aanklagers erop uit om ook betrokken familieleden van Bernard Madoff te vervolgen.