Federer moet weer wennen en wint in Montreal

Voor het eerst sinds zijn historische overwinning begin vorige maand op Wimbledon en de geboorte van zijn tweelingdochters kort daarna heeft Roger Federer weer een partij gespeeld. En gewonnen. Ook al was hij naar eigen zeggen wat langzamer geworden met reageren en bewegen, de Zwitser versloeg op het Masters-toernooi in Montreal de nummer 487 van de wereld, de Canadees Frederic Niemeyer. Voor 11.000 toeschouwers won Federer zijn bijna anderhalf uur durende partij in de tweede ronde met 7-6 (3) en 6-4.

De nummer één van de wereld bekende na afloop dat hij wel even had moeten wennen, omdat hij als gevolg van het vaderschap betrekkelijk lang geen wedstrijden heeft gespeeld. „Maar ik ben tevreden met mijn optreden van vandaag.”

Federer behaalde in zijn laatste wedstrijd voor Montreal zijn historische vijftiende grandslamzege op Wimbledon.

Naast de Zwitser sloegen ook de Serviër Novak Djokovic en de Brit Andy Murray zich ten koste van respectievelijk de Canadees Peter Polansky (6-4 en 7-6) en de Fransman Jermy Chardy (6-4 en 6-2) naar de derde ronde in Canada.

Dinara Safina, de nummer één bij de vrouwen, slaagde er met moeite in de derde ronde te bereiken van het WTA-toernooi in Cincinnati. De Russin versloeg de Italiaanse Roberta Vinci, met 2-6, 7-5 en 6-4.

Igor Sijsling bereikte vannacht de tweede ronde van het challengertoernooi in het Amerikaanse Binghampton. De Nederlander won met 6-4 en 6-1 van Cecil Mamiit uit de Filipijnen. Hij speelt in de volgende ronde tegen als tweede geplaatste Chileen Paul Capdeville. De Nederlanders Raemon Sluiter en Thiemo de Bakker haalden gisteren de tweede ronde bij het challengertoernooi in Vigo. Sluiter won van Alexander Flock uit Duitsland: 6-3 en 7-6 (2). De Bakker was te sterk voor landgenoot Michel Koning (6-1 en 6-1). In Koksijde verloor de als eerste geplaatste Nederlandse Arantxa Rus van Johanna Larsson uit Zweden: 4-6 en 4-6. (ANP)