Extra maatregelen voor veiligheid rond Nederland-Engeland

Amsterdam. De gemeente Amsterdam neemt strenge veiligheidsmaatregelen rond de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Engeland, vanavond in de Arena. Er zijn aanwijzingen dat supporters van Nederlandse en Engelse clubs met elkaar op de vuist willen. De Amsterdamse locoburgemeester Lodewijk Asscher (PvdA) heeft onder meer het centrum van Amsterdam, het gebied rond de Arena en de metrostations op de route daar naartoe aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent onder meer dat de politie er de bevoegdheid heeft om mensen te fouilleren. Ook is er sprake van extra politie-inzet. Als het echt uit de hand loopt, heeft Asscher een noodbevel achter de hand. Dit geeft de politie het recht supporters buiten de gemeentegrenzen te zetten.