4 redenen om uit te gaan

Opzwepende folk en punk

1 openluchtfilms

Pluk de Nacht: American shorts

Amsterdam: het Stenen Hoofd. Tijd: 21.30u. www.plukdenacht.nl

Pluk de Nacht is een festival met openluchtfilms die je bekijkt vanuit luie strandstoelen. Vanavond korte films uit Amerika. Met o.a. Donald Trump die uitlegt waarom Citizen Kane een goede film is, een Joodse jongen die de Holocaust aanwendt om een meisje het bed in te krijgen en een rijke vrouw die per ongeluk de hond van haar man doodrijdt.

2 cultuurfestival

Festival Zomeravonden

Maastricht: in en rondom het AINSI-gebouw. Van 12 t/m 16 aug, 16.30u tot laat. www.uitbaliemaastricht.nl

Cultuurfestival dat zich uitstrekt over tal van locaties in en rondom het AINSI-gebouw. Klassieke muziek in de tuin van het chalet op de berg, theater in een tent op de parkeerplaats van Casino Slavante en dans in de verlaadruimte van het voormalige verpakkingsgebouw.

3 locatietheater

Dans je de hele nacht met mij?

Den Bosch: Sportpark De Vliert BVV. Tijd: 20.30u. Kaarten: 15 euro. www.festivalboulevard.nl

Boogaerdt/VanderSchoot brengen tijdens Festival Boulevard Dans je de hele nacht met mij? Het stuk is geïnspireerd op Who’s afraid of Virginia Woolf, (1962) van Edward Albee, over een echtpaar in staat van oorlog. Een ruig en beeldend ooggetuigenverslag van de uren op het feest dat voorafging aan het huiskamerdrama van Albee.

4 muziek

DeVotchKa

Rotterdam: WATT. Tijd: 20.30u. Prijs: 14 euro. www.watt-rotterdam.nl

Het Amerikaanse viertal DeVotchKa maakt een opzwepende mix van Slavische muziek, folk, punk en mariachi. De band schreef ook de muziek voor de bioscoopfilm Little Miss Sunshine.