4 redenen om tv te kijken

Studenten uit zeven landen

1 Film

A Good Woman

Net 5, 20.30-22.15u.

Adaptatie van Oscar Wildes toneelstuk Lady Windermere’s Fan, met Helen Hunt en Scarlett Johansson over Amerikanen die in de jaren dertig overwinteren aan de Italiaanse Amalfi-kust. De kostuums en het decor zijn prachtig, maar de film komt nooit echt helemaal tot leven. (Mike Barker, 2004)

2 en nog een film

L’auberge espagnole

Canvas, 20.45-22.45u.

De Parijse Xavier vertrekt voor een jaar naar Barcelona, waar hij een huis deelt met studenten uit zeven verschillende landen. Een goede gelegenheid voor regisseur Cédric Klapisch, bekend van Chacun cherche son chat (1996) en Un air de famille (1997), om de spraakverwarring, misverstanden en wederzijdse clichés komisch uit te buiten. (Cédric Klapisch, 2002)

3 binnenkijken

Achter de voordeur

Ned.2, 21.30-22.00u.

Achter de voordeur bezoekt willekeurige straten en laat de bewoners aan de hand van een foto van een straatgenoot zeggen wat ze weten of denken te weten van de persoon die ze zien. Dan krijgen ze de voordeursleutel en mogen ze door het huis van de buur wandelen, die vanuit een busje stiekem meekijkt.

4 en de laatste film

VPRO’s Import: Smiling in a warzone

Ned.2, 23.35-0.45u.

Vrouwelijke piloten fascineren kunstenaar Simone Aaberg. Als ze leest over de twaalfjarige Farial, een meisje uit Afghanistan dat ook piloot wil worden in een gevechtsvliegtuig, besluit ze om met haar kleine canvas vliegtuigje naar Afghanistan te vliegen om haar daarbij te helpen. Geen makkelijke missie, aangezien ze over oorlogsgebied moet.