Zeven gewonden door botsing tussen tram en bus in Rijswijk

Rijswijk. Door een botsing tussen een tram en een bus in Rijswijk zijn gisteren zeven mensen gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Openbaarvervoerbedrijf HTM had eerder melding gemaakt van minstens acht gewonden. Volgens de politie raakten vier mensen, onder wie de 68-jarige chauffeur van de bus, zwaargewond. Zij werden naar een ziekenhuis gebracht. Drie van hen konden `s avonds weer naar huis. Alleen chauffeur moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Drie anderen raakten lichtgewond en werden ter plekke behandeld. Alle gewonde passagiers zaten in de tram. In de bus zaten geen passagiers. Het ongeval had plaats op de kruising van de Treubstraat en de Volmerlaan. De bus botste door nog onbekende oorzaak tegen de tram en kwam klem te zitten tussen de tram en een lantaarnpaal. Volgens de politie hebben beide bestuurders verklaard dat zij volgens de seinen toestemming hadden om te rijden.