Wind en regen

De tot nu toe warmste periode van de zomer ligt nu net achter ons, maar koud wordt het de komende dagen nog steeds niet. Wel valt er vooral morgen geregeld wat regen en ook in het weekend blijft het niet droog.

Vanavond is het echter nog wel droog. Vooral in de zuidelijke helft van het land klaart het zo nu en dan goed op. Ook vannacht is dat het geval. In het noorden hangt meer bewolking en later vannacht kan daar ook wat lichte regen vallen. Het koelt af naar 12 tot 16 graden. Landinwaarts neemt de wind af, maar in het noordelijk kustgebied trekt de wind aan tot vrij krachtig, windkracht 5.

Ook morgen bereikt de wind rondom de Wadden en de noordelijke provincies geregeld een sterkte van windkracht 5. Daarbij regent het in het noorden al tijdens de ochtenduren. In het zuiden is het dan droog met af en toe zon. Pas in de loop van de middag volgt ook hier regen. Het wordt in Limburg lokaal 24 graden, elders wordt het 20 tot 22 graden.

’s Avonds klaart het in het noorden voorzichtig op. Donderdag en vrijdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Daarbij heeft de bewolking wel de overhand en vooral in het noorden kan beide dagen wat regen vallen.

Zaterdag wordt het tussen de 21 en 26 graden. Het is broeierig warm met later ook enkele regen- en onweersbuien.