voetbalnieuws: vooral interlands

Stijn Schaars maakt nog deel uit van de selectie van Oranje voor de oefeninterland, morgen in de Amsterdam Arena tegen Engeland. De middenvelder van AZ raakte vrijdag tijdens het thuisduel met Sparta (2-0) geblesseerd aan de linkerknie, maar de blessure valt mee. Hij trainde gisteren wel apart.

De Engelse doelman Ben Foster neemt liever geen risico. Ook hij raakte afgelopen weekend lichtgeblesseerd, maar hij meldde zich af voor de oefeninterland met Nederland. Hij wordt vervangen door Joe Hart, eigendom van Manchester City maar dit seizoen uitgeleend aan Birmingham.

Trainer Mario Been zit bij Feyenoord weer wat ruimer in zijn keepers. De twintigjarige Erwin Mulder maakte gisteren in een oefenduel met Jong Feyenoord een geslaagde rentree.

Dan mag je Maradona heten, het betekent niet dat je iedereen zomaar aan de telefoon krijgt. Lionel Messi bijvoorbeeld heeft de bondscoach van Argentinië al enige tijd niet meer gesproken. „De Amerikaanse president Obama is makkelijker aan de lijn te krijgen dan Lio”, grapte ‘Pluisje’ tegen een redacteur van de FIFA-website.

Terwijl Nederland en Engeland morgen een oefeninterland spelen, zijn er ook WK-kwalificatieduels. Zo speelt Frankrijk tegen de Faerøer Eilanden, zonder Thierry Henry. De aanvaller van Barcelona heeft last van zijn achillespezen. Frankrijk heeft zich nog niet geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika volgend jaar. De wereldkampioen van 1998 heeft acht punten minder dan groepsleider Servië.

Kijk voor het WK-kwalificatieprogramma op fifa.com