Voer voor de 'doktersvisjes'

Psoriasispatiënten relaxen in een spa, in Kangal in Centraal-Anatolië. De 'doktervisjes' knabbelen de huidschilfers van hun benen. Deze visjes kunnen leven in de mineraalrijke heetwaterbaden en worden gebruikt bij een behandeling waarbij psoriasispatiënten baat hebben. Mensen die aan deze huidziekte lijden verblijven drie weken in Kangal en ondergaan twee keer per dag een vier uur durende sessie. (Foto Reuters) Psoriasis patients relax in a hot spa pool as part of a treatment process, in Kangal 105 kilometers (65 miles) south of the central Anatolian city of Sivas August 9, 2009. The treatment is believed to heal Psoriasis, a chronic skin disease which affects the joints and skins. Garra rufa obtusa, also known as "doctor fish" which live in mineral-rich hot spa pools, is used in the treatment as they nibble away the diseased skin. The mineral-rich water is then believed to aid in the healing process of the lesions. People suffering from psoriasis travel to Kangal to stay at the spa for 21 days and visit the fish pools twice daily for four-hour treatment sessions. Picture taken August 9, 2009. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY HEALTH SOCIETY IMAGES OF THE DAY) REUTERS