vandaag

In het nieuws:

Mondharmonicaspeler Jean ‘Toots’ Thielemans (86) krijgt de Concertgebouw Jazz Award uitgereikt. Deze prijs, in het leven geroepen in 2002, is een oeuvreprijs voor een internationaal vermaarde jazzmusicus. Thielemans treedt ook op.

De rechtbank van Roermond doet uitspraak in de zaak met de valkuilen. Een 25-jarige man uit Maasbracht wordt verdacht van het leveren van de materialen voor de kuilen. Tegen hem is vier jaar cel geëist.

Ook is vandaag de uitspraak in de zaak tegen de Birmese Aung San Suu Kyi, over de schending van haar huisarrest. In Amsterdam wordt een fietsdemonstratie gehouden voor haar.

De Roemeense politieagenten gaan de straten op om loonsverhoging te eisen.

VN-klimaatbijeenkomst in Bonn is nog tot vrijdag ter voorbereiding op de klimaattop in Kopenhagen in december.