Tyfoon eist doden in Japan, zeker 400 vermisten in Taiwan

taipei. Zeker vierhonderd mensen zijn vermist in Taiwan nadat hun dorp werd bedolven door een modderstroom die was veroorzaakt door tyfoon Morakot. Dat heeft een politiefunctionaris verklaard tegenover persbureau AP. Volgens de politiefunctionaris konden honderd mensen worden gered. De tyfoon, die gisteren de Japanse westkust bereikte, eiste zeker dertien levens. In Taiwan kon het leger geen hulp bieden doordat hun helikopters niet konden landen vanwege de drassige grond. Wel werd voedsel gedropt voor de overlevenden. Dit weekeinde viel in Taiwan twee meter regen. Daardoor ontstond de zwaarste overstroming die het land in vijftig jaar heeft getroffen. Complete landbouwgebieden zijn bedolven onder de modder. Toen de tyfoon China bereikte moesten daar 1 miljoen mensen worden geevacueerd.