Regels zijn regels, ook voor Woods

Tiger Woods nam zondag niet de tijd om zijn zege van het golftoernooi in Ohio te vieren. De Amerikaan baalde van de anticlimax van de spannende strijd tussen hem en de Ier Padraig Harrington op het Bridgestone Invitational en gaf referee John Paramor de schuld.

Woods en Harrington gingen gelijk op tot ze op de tee van de zestiende hole (een par-5) te horen kregen dat ze ‘on the clock’ waren gezet: een waarschuwing dat ze moesten doorspelen, omdat er anders een strafslag en een boete van 5.000 dollar zou worden uitgedeeld. De twee golfers waren inderdaad wat langzaam en liepen achter op schema – zeventien minuten. Maar een van de redenen was waarschijnlijk ook dat tv-maatschappij CBS graag wilde dat de uitzending om 18.00 uur klaar zou zijn.

De Ier sloeg prompt een triple bogey. De zege ging naar Woods, de wedstrijd eindigde op tijd.

Na afloop van het toernooi uitte Woods openlijk zijn kritiek. Hij deelde met de media wat hij tegen Harrington had gezegd op de achttiende hole. „Ik zei: ‘Ik vind het jammer dat John een mooie strijd in de weg stond’, want het was een geweldig duel de eerste zestien holes. We gingen gelijk op. Helaas gebeurde dat toen.”

Harrington gaf toe dat hij eenpaar slagen gehaast speelde en dat het invloed had gehad op zijn spel. Maar hij weigerde de nederlaag te wijten aan de opmerking van Paramor.

Volgens hoofdscheidsrechter Slugger White van de US Tour deed de referee gewoon zijn werk: hij volgde de regels.

De uitlatingen van Woods leverden de Amerikaan een geldboete op van de PGA Tour. Golfers mogen namelijk niet publiekelijk kritiek uiten op toernooien, sponsors, andere leden, spelers of de PGA Tour. Dat zijn de regels. (AP)