op nrcnext.nl

Lowlandsblog

Little Boots, of Victoria Hesketh, is een ex-Pop Idol-kandidaat en maakt muziek op een of andere nerdy gadget uit Japan, een matrixschermpje met ledlampjes dat 256 tonen kan produceren. Toch is Little Boots een van de hotte elektropop-meisjes van deze zomer.

Versgepiest

De voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic zweert al jaren bij het drinken van zijn ochtendurine. Volgens de van oorlogsmisdaden beschuldigde president is het beste medicijn tegen kankergezwellen en prostaatproblemen een vers glaasje ochtendurine.

EU, bescherm je volk

Een inwoner uit de Zuid-Israëlische stad Sderot vraagt de Europese Unie bij te dragen aan de kosten die hij moet maken om zijn huis te beschermen tegen inslagen van Palestijnse raketbeschietingen. Volgens de Israëli, die eveneens over de Franse nationaliteit beschikt, is de EU verplicht al haar burgers te beschermen. Daarnaast wil hij een vergoeding voor lichamelijke, psychische en materiële schade, en salaris voor de baan die hij is kwijtgeraakt.

Kijken naar koken

De New Yorkse Julie Powells worstelde in haar kleine keuken met gelei, kreeft en taarten om te leren koken. Hiervoor volgde ze alle 524 recepten uit Mastering the Art of French Cooking van Julia Child. Powells blogde over haar keukenervaringen. Het blog werd een boek en het boek werd een film. Maar waarom is kooktelevisie zo populair in de VS terwijl Amerikanen nauwelijks thuis koken?